Fogászatunkon kizárólag esztétikus, fehér tömőanyagokkal dolgoznak fogorvosaink.

Fogszuvasodások ellátására alkalmazható mind az elülső, mind a rágófogakban. Nagy előnye, hogy tökéletes visszaadja az eredeti fog természetes színét, funkcióját. Kialakítása során is az a cél, hogy az eredeti állapotot állítsuk vissza mind formájában, mind funkciójában.

Hogyan is zajlik a fogtömés?

A fogorvos érzéstelenítésben végzi a beavatkozást, eltávolítja a fog szuvas részét. Megfelelően kitisztítja az üreget, ezt követően előkészíti a tömőanyag behelyezését. A fogszínnek megfelelő tömőanyaggal kitölti az üreget, majd egy speciális lámpával megvilágítja, hogy az esztétikus tömőanyag megszilárduljon. Ezután a felszínét a fogazatnak megfelelően alakítja, beállítja a harapási magasságot, majd polírozza.
Egy jól elkészített fogtömés hosszú évekig tart.

 

Miért érzékenyek a fogaim, ha hideg ételeket és italokat fogyasztok?

Legtöbbször a lehúzódott íny vagy megkopott fogzománc okozza a fogak szúró, elektromos sokkhoz hasonló fájdalmát. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy felkeressük fogorvosunkat, aki megkeresi a kiváltó okot vagy okokat. Megszüntetni, problémától függően ecseteléssel, töméssel, szájhigiénés kezeléssel és megfelelő szájápolási rutin elsajátításával lehet.
Jelentkezzen be most és ne hagyja, hogy a fogérzékenység megkeserítse a mindennapjait.

A fogtömés egy fogászati eljárás, amely során egy fogorvos eltávolítja a fogban található baktériumokat, majd kitölti azt egy speciális anyaggal, hogy helyreállítsa a fog szerkezetét és funkcióját. Fogtömésre akkor van szükség, ha a baktériumok még nem érték el a fogbelet. A fogtömés segít megelőzni a további fogkárosodást és a fogfájdalmat.

A fogtömés lépései általában a következők:

  1. Röntgenfelvétel: Az első lépés általában egy röntgenfelvétel készítése, hogy szakorvosunk megállapíthassa a károsodás mértékét és elhelyezkedését.
  2. Érzéstelenítés: A tömést általában helyi érzéstelenítésben végezzük.
  3. Károsodás eltávolítása: Eltávolítjuk a szuvas részt, fertőtlenítjük a kialakított üreget.
  4. Fogtömés elkészítése: Szakorvosunk esztétikus kompozit anyagot használ a fog kitöltéséhez, ezt a fog üregébe helyezi, majd azt alaposan megformázza és polimerizációs lámpával megvilágítja.
  5. Tömés simítása és finírozása: Az okklúzió beállítása során szakorvosunk biztosítja a korábbi harapást.

A fogtömés segít megőrizni a fogak tartósságát és megakadályozza a károsodásukat. Az eljárás általában fájdalommentes, és a tömés anyaga a fog színéhez igazítható, így természetesen illeszkedik a fogazathoz, ami esztétikailag is előnyös. Azonban fontos rendszeresen fogorvosi ellenőrzésekre járni, hogy az esetleges problémákat időben felismerjék és kezeljék.

    Translate